Læs generelt om vandreferier

Vandreferie

Sværhedsgrader, vandretider og højdeniveau

Sværhedsgrader
Vi har inddelt sværhedsgraderne fra 1 til 5 som følgende:

1 Let – Vandringerne er lette og korte på gode stier.
2 Let til middel – Vandringerne er nærmest lange traveture på jævnt underlag, men med stigninger og fald.
3 Middel – Vandringerne er mere krævende med stejlere passager, men kan klares med er rimelig god kondition. Underlaget kan være ujævnt og stenet.
4 Krævende – Vandringerne er ret krævende. Deltagerne må have god kondition og være udholdende. Der kan være passager, hvor du må tage hænderne til hjælp eller skal forcere store stenblokke.
5 Meget krævende – Vandreerfaring er nødvendig. Svære passager, dog uden klatring. Konditionen og udholdenheden skal være virkelig god.
 
Sværhedsgraden vil ofte være en kombination af turens længde, terrænets beskaffenhed samt stigninger og fald. En lang vandretur i et meget let terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kort tur med mange stigninger og fald.
Lange opstigninger kræver en god kondition, hvorimod lange nedstigninger især er belastende for knæene.
 
Vandretid
Den angivne tid er den effektive vandretid, hertil skal lægges pauser og transport.
Når der på nogle ture er angivet en kort vandretid, betyder det derfor ikke, at man kun er ude i naturen i kort tid. Alle vandredage varer som regel fra morgen til sidst på eftermiddagen.
 
Højdeniveau
De opgivne højdemeter er turens start- og slutpunkt samt dagens højeste punkt. Der vil derfor ofte forekomme flere stigninger og fald i løbet af dagen.

Pionerture
Den første gang vi har gæster med på en vandretur, kalder vi den for en pionertur. Da turen ikke tidligere er gået med gæster, vil der være større usikkerhed om både sværhedsgrader og om vandretiden.

 
Generelt om dit udstyr

Det vigtigste er fodtøjet, og der anbefaler vi vandrestøvler. De støtter anklerne, formindsker risiko for forvridninger og den hårde og skridsikre sål modvirker træthed i fødderne samt fodled.

En mindre rygsæk med polstrede bæreremme er nødvendig til det, du skal bruge i løbet af dagen.

Én eller to vandrestave vinder mere og mere frem blandt vandrere.

Din påklædning afhænger af hvor, hvornår og hvor højt du skal gå. Generelt skal man være forberedt på at vandringer i bjergene er underlagt omskifteligt vejr, så du skal også være forberedt på kulde, blæst og regn.

Pakkeliste
En af vores erfarne ansatte, har skræddersyet en pakkeliste til din næste vandretur. Gør dine forberedelser mere overskuelige.
 

Gruppevandretur eller vandretur på egen hånd

Der er stor forskel på at melde sig på en gruppevandretur med dansk rejseleder og en individuel vandretur, vi kalder det også en vandretur på egen hånd.

Vore gruppevandreture inkluderer som regel rejse, ophold, turledelse med fortrinsvist danske vandreledere - og du går sammen med andre gæster, der har samme interesse. Alle bor på samme hotel, går vandreturene sammen og spiser sammen.
Vi forventer at du på en gruppevandretur er indstillet på at være en del af dette fællesskab.

Vore individuelle ture er som hovedregel uden transport frem til vandreturens start, oftest dog med tilbud om transfer fra nærmeste lufthavn; eller i det mindste gode informationer om hvorledes du kommer frem til turens start.
Du bor oftest på skiftende hoteller, og på næsten alle ture bliver din bagage transporteret; men på vandringerne går du alene med den/de andre personer, som du har købt rejsen sammen med. Vi sørger for en detaljeret rutebeskrivelse, enten i form af kort, skriftlige rutevejledninger (roadbooks), evt. elektroniske data som kan indlæses i din eventuelle GPS - informationsmaterialerne er dog forskellige fra tur til tur da de fleste ture sker i samarbejde med lokale partnere; de lokale partnere har nemlig tættere kontakt med ændringer i vandremulighederne på turen, f.eks. forårsaget af kraftige regnskyl som har skyllet en sti væk.
 

Generelt om gruppevandreture med guide

På vore gruppevandreture har du selskab af andre, som også ønsker aktiv ferie i naturen, og guiden sørger for at finde vej.
Der opstår hurtigt en hyggelig og social stemning under dagens vandreture og ikke mindst ved det veldækkede bord om aftenen på hotellet.
Du går uden den store bagage og skal kun bære en dagsturrygsæk.
Vore gruppevandreture er også meget benyttet af gæster, som rejser alene. Her skal du ikke selv tænke på at finde den rigtige sti, og du har andre at dele dine gode oplevelser med. Det meste er arrangeret for dig, så som komfortabelt hotel, vandringerne, transport og guide, så du kan koncentrere dig om at nyde den flotte natur i selskab med andre glade vandrere.
Du kan komme på gruppevandretur det meste af året, dog er udbuddet størst fra april til november. I vinterperioden tilbyder vi oversøiske rejsemål f.eks. Cuba og Kap Verde, og de lidt nærmere rejsemål så som Madeira og Grand Canaria.

Ærlige grupperejsepriser 

Det kan være vanskeligt at sammenligne vore vandreferier med vandrerejser, der tilbydes fra andre vandreferie-arrangører, som ikke inkluderer de samme ydelser. 
På enkelte af vore gruppevandreture er middagen på fridagen ikke inkluderet. 
På vore rejser i Europa er frokosten normalt baseret på madpakke/pic nic, hvor du køber brød og pålæg ind i en nærliggende butik. På vore ture udenfor Europa er der altid inkluderet madpakke, pic nic eller frokost på et spisested, på vandredagene.
Samlet giver det en vandreferie af høj kvalitet, hvor næsten alle udgifter til ferien er inkluderet.
 
Indkvartering
Du bliver indkvarteret på gode hoteller, hvor alle værelser har eget bad/toilet. Vi tilstræber, at indkvarteringen og forplejningen afspejler den natur og kultur, vi befinder os i.
 
Enkelt- eller deleværelse
Enkeltværelser er på mange ture en mangelvare, så tidlig bestilling er en fordel. Hvis du er indstillet på at dele værelse med en anden af samme køn, kan du bestille et deleværelse, hvor du deler et dobbeltværelse.
Hvis du booker et deleværelse, vil du ikke blive opkrævet enkeltværelsestillæg.
 
Transport til vandrestedet
Vandreturene inkluderer transport til destinationen med charter- eller rutefly. Du kan også vælge selv at transportere dig til udgangspunktet og derved få fradrag i prisen.

Vores informationer
Ca. 3 uger før din afrejse sender vi informationsmateriale med bl.a. en fortegnelse over det udstyr, vi mener, det er nødvendigt at medbringe og deltagerliste. Flybilletten sendes som oftest ca. 1 uge før afrejse.
 

Generelt om vandring på egen hånd

Har du lyst til at opleve noget af Europas smukkeste natur i selskab med familie eller venner kan vi anbefale vores ”vandreture på egen hånd”.

På disse ture går du alene, altså uden turleder, mens din bagage bliver transporteret fra hotel til hotel.

Du går enten efter et detaljeret kort eller en udførlig rutebeskrivelse, ofte endda begge dele. Vi anbefaler, at du kan læse og orientere dig efter kort eller kompas.

Gennem vores mange år som ”aktivt” rejsebureau har vi mødt mange engagerede lokale arrangører af vandreture – vi har udvalgt de bedste af disse ture til vores program.