FAQ

Vi har herunder samlet en række spørgsmål, som vi jævnligt bliver stillet. Finder du ikke svar på dit spørgsmål herunder, er du velkommen til at kontakte os.

test_faq
No Questions

Skiers - Generel
Hvem står bag SKIERS?

SKIERS består af tidligere skiinstruktører, rejseguider, grundlægger Anders Olesen og rejsekoncernen Sunway Group. Anders har den højeste skiinstruktøruddannelsen i Europa, og han har arbejdet og stået på ski i St. Anton i Østrig, Val Thorens i Frankrig, Aspen i USA, New Zealand og Argentina. Han har 8 års erfaring som chef for den danske skilæreruddannelse og har været med til at uddanne tusindvis af skiinstruktører.

Hos SKIERS elsker vi skiløb, skiinstruktion, skiferie og alt andet, der foregår i bjergene. SKIERS-teamet arbejder for at give dig en uforglemmelig oplevelse. Både hvor du på egen hånd skal rejse i ud verden og have en helt vinter på ski. Vi er dog hele tiden klar som en ekstra tryghed for dig og din familie, og vi sikrer, at du ikke skal bekymre dig om planlægningen.

Du kan læse mere om vores SKIERS-team her.

Hvad siger de tidligere instruktører om SKIERS?

Du kan læse anmeldelser af os på Google

Hvis der er noget bestemt, du gerne vil høre om, så kan vi altid sætte dig i kontakt med en tidligere instruktør, som kan fortælle meget mere.

Hvordan bliver jeg skiinstruktør?
At arbejde som skiinstruktør kræver en skilæreruddannelse. Hvis man vil arbejde i en skiskole, så anbefales det, at man tager den nationale skilæreruddannelse, da den altid er direkte adgangsgivende til et job i det pågældende land. Vil man undervise...
Hvad betyder SKEIRS’ jobgaranti?

Jobgarantien betyder, at SKIERS hjælper dig med jobsøgningen og via vores store netværk af skiskoler sikrer dig job i en lokal skiskole.

Hvis du skulle være så uheldig ikke at bestå skilærerkurset på eksamensdagen, men ellers har gjort alt hvad du kunne, så vil vi gøre alt, der står i vores magt for at sikre dig et job alligevel. Dog er det altid skiskolechefens valg, om han vil ansætte folk med en dumpet eksamen.

Hvis du skulle være så uheldig ikke at bestå skiinstruktøruddannelsen, bortfalder SKIERS’ jobgaranti.

Hvad kan jeg forvente i forhold til arbejdstimer og løn?
Når man er ansat i en skiskole, arbejder man typisk 2-3 timer om formiddagen og 2-3 timer om eftermiddagen med en frokostpause på ca. 1 time. Der kan forekomme længere dage, hvis der er travlt. Der er typisk mest at lave fra søndag og et par dage frem...
Består alle skilærerkurset?

Nej – da der er en eksamen i både teori og praksis, så vil det kunne ske, at du dumper din skilærereksamen. Dette afhænger ofte af dit skiniveau, dine sprogkundskaber og i enkelte tilfælde eksamensstress og arbejdsindsatsen under kurset. Dog består langt de fleste. I Østrig er det mellem 90-95 % og i Canada tæt på 100 %.
Hvis du ikke består, vil du ofte få mulighed for en re-eksamen senere på vinteren. Deltagerne afholder selv udgifter til reeksamen.

Jobgarantien frafalder, hvis du ikke består hele kurset.

Hvor lang tid er en sæson, og kan man arbejde nogle få uger?

Arbejdet som skilærer i en skiskole vil normalt starte midt december til efter påske. Mange skiskoler søger også ekstra skiinstruktører til de travle uger i højsæsonen, dvs. man kan have et rigtigt godt studiejob, hvis man fx kan tage afsted i uge 7 og 8. I Japan er højsæsonen fra starten af december til starten af februar, hvorefter der ikke er garanti for arbejde. Mange danske skiklubber skal også bruge skiinstruktører til deres klubture i løbet af vinteren. 

Kan jeg rejse sammen med min ven?

Ja, det kan du godt. Hos SKIERS sørger vi selvfølgelig for, at du kan rejse med din ven. Det skal dog passe med, at skiskolerne har ledige jobs til jer, og det anbefales, at I tilmelder jer i god tid.

Hvad gør jeg med forsikring?

Mens du er på arbejde, er du dækket af en arbejdsforsikring af skiskolen. Det er dog vigtigt, at du har en rejseforsikring, som dækker dig under skilærerkurset og i din fritid.

Vi anbefaler dig at sikre, at den 1) dækker dig under hele opholdet, 2) dækker hjemtransport og 3) dækker farlig sport, såsom skiløb og offpiste.

Du bør altid undersøge, om du eller dine forældre allerede har en forsikring, som dækker dig, for så er der jo styr på det.

Se mere her om Goudas rejseforsikring.

Hvad gør jeg med afbestillingsforsikring?

Med Goudas afbestillingsforsikring er du dækket, hvis du må annullere din rejse op til afrejse i forbindelse med bl.a.:

  • Sygdom, tilskadekomst, hospitalsindlæggelse eller dødsfald i nærmeste familie.

Vigtigt er, at afbestillingsforsikringen bestilles samtidig med, du køber din rejse hos SKIERS.

Se mere her om Goudas afbestillingsforsikring.

Kontakt os eller Gouda, hvis du er det mindste i tvivl.

View all