Østrig - Skilæreruddannelse og job

En hel vinter som skiinstruktør i 2024/25

Se frem til en fantastisk sæson som skiinstruktør i Østrig. Vi arrangerer skilæreruddannelsen, job, bolig, transport og masser af skiløb. Glæd dig til skiløb, arbejdserfaring, fester og venner for livet.

In stock
Travel Code
SKIERS_saeson_AT

Skilæreruddannelse og job i Østrig 2024/25

down v arrow

Reserver din plads nu - Vi fordeler destinationerne efter først til mølle-princip

Du får den anerkendte østrigske skilæreruddannelse og garanti for job som skilærer. Kurset afvikles i starten af december, og undervisningen varetages af Danmarks højest uddannede skilærere og et team bestående af verdens bedste skiinstruktører fra Snowsport Tirol. Efter bestået kursus sørger vi for, at du får et job i en østrigsk skiskole inkl. bolig og liftkort.

En sæson som skilærer i Østrig dec. 2024 – marts/april 2025
Østrigsk skilæreruddannelse + forberedelseskursus på dansk

Bolig, aftensmad og liftkort under uddannelsen

Jobgaranti, arrangeret job, bolig & liftkort efter bestået skilærerkursus
Intro-event i Danmark med alle deltagere

Transport til Østrig (afrejse fra Danmark d. 4. december 2024)

SKIERS skilærerkursus i Østrig

down v arrow

SKIERS i St. Anton

Den østrigske skilæreruddannelse

down v arrow

Du får den anerkendte østrigske skilæreruddannelse Anwärter gennem Tirol Skilærerforbund / Tiroler Skischule. Forløbet starter med et 3-dages forberedende kursus varetaget af Danmarks og Østrigs højest uddannede skilærere, så du efterfølgende er klar til at deltage og bestå den 10-dages lange østrigske skilæreruddannelse. Når du har bestået uddannelsen, kan du undervise voksne og børn i en østrigsk skiskole.

Uddannelsen er en af de mest anerkendte i verden, og det østrigske skilærercertifikat vil ikke blot stå flot på CV’et, men også efterfølgende kunne bruges på ski-destinationer rundt omkring i verden.

Kurset foregår i legendariske St. Anton am Arlberg i Tirol, hvor du får bolig inkl. aftensmad på restaurant og liftkort til alle kursusdage.

Din jobgaranti i Østrigs skiskole

down v arrow

Når du har bestået skilæreruddannelsen Anwärter, så er du helt klar til din sæson som skilærer i Østrig fra december 2024 til marts/april 2025. Vi sørger for, at du får et job i en østrigsk skiskole. Vi sørger for transport til skisportsstedet, hvor du vil møde skiskolechefen, der vil hjælpe dig i gang og informere dig om din sæson og om arbejdet i skiskolen. Du får udleveret uniform og liftkort og får tildelt bolig. Som skilærer får du løn af den skiskole, hvor du er ansat.

Destinationsfordeling
Destinationerne, hvor der er jobmuligheder, vil blive tildelt i løbet af juli og august. Inden tildelingen beder vi dig om at give os feedback angående dine ønsker. Vi vil gøre vores bedste for at finde den mest passende destination for dig, baseret på det tilgængelige antal job. Du kan allerede nu angive dine ønsker i feltet "Bemærkninger" under tilmeldingen.

Særligt vedrørende job i St. Anton am Arlberg
Du kan reservere en plads på venteliste til et job i skiskolen i St. Anton til 2024/25, hvilket pålægges der et reservationsgebyr på 1500 DKK.
Vær opmærksom på, at der kræves en rimelig grad af tyskkundskaber for job i St. Anton.
Hos skiskolen i St. Anton skal man i januar 2025 holder 4 uger fri, med en egenbetaling på ca. 255 €/uge for bolig/liftkort, hvor man så helt frit kan stå på ski, feste, have gæster fra DK mm. I feriepedioden vil man kunne deltage gratis i 2 gange ugenlige træninger (dialogen om dette vil foregå umiddelbart når du er tilmeldt).
Skulle du mod forventning ikke ende med et job i St. Anton, vil gebyret blive refunderet.

 

VIDEO

down v arrow

Det siger vores instruktører om SKIERS

down v arrow

IBEN

Alt det praktisk blevet der taget hånd…

Alt det praktisk blevet der taget hånd om. Så der er masser af plads til at nyde det uden man skal tænke på hvordan man kommer frem og tilbage, forsikring osv.

Anders, som står for Skiers er også med på rejsen i Østrig og vil altid hjælpe om man har spørgsmål eller problemer med noget.
Vil klart anbefale at tage med Skiers og få en skilærer sæson!

JOSEFINE

Bliv skiinstruktør i de bedste rammer!

Jeg er mega glad for at været taget med SKIERS på sæson. Alt ift. uddannelse bolig og arbejde er der virkelig bare styr på!

Man kan virkelig fornemme engagementet og at der bliver investeret i, at vi får den bedste oplevelse. Jeg følte mig tryg hele vejen især under Anwärter uddannelsen. Alt i alt en mega god oplevelse!

JULIE

Starten på en fed sæson i Østrig

Jeg vil helt klart anbefale Skiers! Til en rimelig pris har Skiers hjulpet med uddannelse, bolig og job som skilærer i Østrig. Jeg deltog i deres online tyskkursus inden afrejse, som var en stor hjælp, inden vi tog til St. Anton for at tage skilærerkurset. Det var både for at opfriske tysk fra gymnasiet og træne de begreber, som skulle læres til teorien. Skiers arrangerede en introdag, hvor vi mødte dem, som vi skulle på sæson med og fik styr på alt det praktiske. Anders, som står for Skiers, var en kæmpe hjælp på skilærerkurset. Han gav gode tips og tricks til teoriprøven. Og så har han hjulpet med, at jeg er kommet hen til en fed destination for at arbejde en vinter som skilærer.

Skiområder vi bl.a. samarbejder med i Østrig

down v arrow

Bestil

 

1 person. Sæson og skilærerkursus

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4904-12-202418-12-202414 nætter25.950,- DKKBestil
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4904-12-2024
-
18-12-2024
1425.950,- DKKBestil
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • En vintersæson som skilærer med jobgaranti*
 • Arrangeret bolig, liftkort og uniform under sæsonen via job i skiskole
 • 2 ugers skiinstruktørkursus d. 4.-18. dec. 2024
 • Østrigsk skilærercertifikat Anwärter level 1
 • 2 ugers bolig (2 pers. værelser) og aftensmad
 • Transport til Østrig inkl. 1 par ski og 25 kg. bagage
 • Transport til skiskole efter bestået kursus
 • Club+ medlemskab: rabatter på skiudstyr, rabat på lavinekursus m.m.
 • Tryghed ved dansk rejseselskab der er medlem af Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen:

 • Reservationsgebyr for job i St. Anton
 • Ekstra bagage
 • Hjemrejsen
 • Eventuelle ekstraudgifter til bolig og liftkort under sæsonen
 • Øvrige udgifter under sæsonen
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring

Mulige tilkøb (se priser under "Bestil")

 • Tyskkursus i 10 x 2 timer (online: folkeskoleniveau og brush up) 
 • Gouda Skirejseforsikring (1. december 2024 - 1. maj 2024)

Agentforbehold:
SKIERS Aps er agent på selve skiinstruktøruddannelsen og formidler her 10-dages uddannelsen. Arrangør er Tiroler Skilehrerverband, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser og regler i forhold til uddannelsen. Se betingelser hos Tiroler Skilehrerverband

*Jobgarantien betyder, at Skiers ApS garanterer dig en ansættelse hos en udenlandsk skiskole, såfremt du består din skiinstruktøruddannelse formidlet via Skiers ApS.

Din rejse er stadig dækket af SKIERS’ medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 3338.  

Ofte stillede spørgsmål
Hvad betyder SKEIRS’ jobgaranti?

Jobgarantien betyder, at SKIERS hjælper dig med jobsøgningen og via vores store netværk af skiskoler sikrer vi dig job i en lokal skiskole.

Hvis du skulle være så uheldig ikke at bestå skilærerkurset på eksamensdagen, men ellers har gjort alt hvad du kunne, så vil vi gøre alt, der står i vores magt for at sikre dig et job alligevel. Dog er det altid skiskolechefens valg, om han vil ansætte folk med en dumpet eksamen.

Hvis du skulle være så uheldig ikke at bestå skiinstruktøruddannelsen, bortfalder SKIERS’ jobgaranti.

Består alle skilærerkurset?

Nej – da der er en eksamen i både teori og praksis, så vil det kunne ske, at du dumper din skilærereksamen. Dette afhænger ofte af dit skiniveau, dine sprogkundskaber og i enkelte tilfælde eksamensstress og arbejdsindsatsen under kurset. Dog består langt de fleste. I Østrig er det mellem 90-95 % og i Canada tæt på 100 %. Hvis du ikke består, vil du ofte få mulighed for en reeksamen senere på vinteren. Deltagerne afholder selv udgifter til reeksamen.

Jobgarantien frafalder, hvis du ikke består hele kurset.

Kan jeg rejse sammen med min ven?

Ja, det kan du godt. Hos SKIERS sørger vi selvfølgelig for, at du kan rejse med din ven. Det skal dog passe med, at skiskolerne har ledige jobs til jer, og det anbefales, at I tilmelder jer i god tid.

Hvad gør jeg med afbestillingsforsikring?

Med Goudas afbestillingsforsikring er du dækket, hvis du må annullere din rejse op til afrejse i forbindelse med bl.a.:

 • Sygdom, tilskadekomst, hospitalsindlæggelse eller dødsfald i nærmeste familie.

Vigtigt er, at afbestillingsforsikringen bestilles samtidig med, du køber din rejse hos SKIERS.

Se mere her om Goudas afbestillingsforsikring.

Kontakt os eller Gouda, hvis du er det mindste i tvivl.

Om job og løn i Østrig

Når man er ansat i en skiskole i Østrig, så arbejder man typisk 2-3 timer om formiddagen og og 2-3 timer om eftermiddagen med en frokostpause på ca. 1 time. Der kan forekomme længere dage, hvis der er travlt. Der er typisk mest at lave fra søndag og et par dage frem, da de nye gæster kommer til byen om lørdagen. Man kan både blive sat til at arbejde med børn, voksne, grupper eller give privatlektioner. Lønnen varierer fra skiskole til skiskole, og selvfølgelig efter hvor mange timer man underviser.

Minimumsalderen for at søge jobbet som skilærer er som udgangspunkt 18 år. Dog er der skiskoler, som ansætter folk på 17 år, så kontakt os, hvis du ønsker, vi skal undersøge det.

Består alle skilærerkurset i Østrig?

Nej – normalt består 90-95 % af deltagerne på Anwärter-skilærerkurset i Østrig. Dette afhænger ofte af dit skiniveau, dine tyskkundskaber, i enkelte tilfælde eksamensstress og arbejdsindsatsen under kurset.

Dem der ikke består vil have mulighed for en reeksamen: skiløb tidligst 4 uger efter den dumpede eksamen og teori 1 uge efter. Dog skal det passe med en dato, hvor der afvikles eksamen.

Deltagerne afholder selv udgifter til reeksamen, og jobgarantien frafalder, hvis man ikke består hele kurset.

Hvor god skal man være til tysk?

Det er en fordel at kunne lidt tysk, da selve den 10 dages skilæreruddannelse foregår på tysk inkl. en teoriprøve og en undervisningsprøve på tysk.

Det anbefales, at man som minimum har haft tysk i folkeskolen. 

SKIERS udbyder et 10 ugers tyskkursus i efteråret primært til folk, der har haft et på folkeskoleniveau. 

Transport til Østrig

Transporten til Østrig er i busser fra Danmark med opsamling i de større byer: København, Odense og Fredericia, hvis der er nok afrejsende herfra. Busserne er af høj standard, og der vil blive holdt div. spisepauser på turen mod St. Anton am Arlberg. Du kan have 25 kg. Bagage med + 2 par ski.

Gå til toppen af siden