Skieventyr i Lapland – Pyhä

Skiløb i Finland

Hvis du vil opleve noget udover det sædvanlige, så skal du til Pyhä i Finland. Pyhä ligger i Lapland i det nordlige Finland og lige op til den naturskønne Pyhä-Luosto nationalpark.

In stock
Travel Code
SKIERS-FIN01

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Hvis du vil opleve noget udover det sædvanlige, så skal du til Pyhä i Finland. Et fantastisk område hvis man ønsker at køre lidt uden for pisterne - perfekt hvis du er på jagt efter et eventyr.

I det nordlige Lapland i Finland ligger et lille magisk skiområde - Pyhä. Det ligger i den del af Lapland, hvor finnerne påstår, julemanden bor, og lige op til den naturskønne Pyhä-Luosto nationalpark, hvor sagnfiguren Huttu-ukko siges at passe på fjeldene og sørge for god sne.  

Pyhä er et skiparadis med rigtig gode muligheder for freeride, offpiste og skitouring. Pyhä byder dog også på masser af andre eventyr som isklatring, fat biking i sneen, langrend, hesteridning og velpræparerede pister. I Pyhä er der også 200 dage årligt, hvor man har chance for at se nordlys, hvilket folk fra hele verden kommer for.  

Selvom Pyhä-skiområdet ligger i 500 meters højde og har 280 højdemeters pisteskiløb, betjent af 8 lifter fordelt på 14 pister, er der både stejle sorte pister, gode nemme blå pister med plads til både børn og voksne, udfordrende offpiste-ture samt nemt tilgængeligt offpiste for begyndere. 

4 dages overnatning på hotel eller i lejlighed
Liftkort i 4 dage

1 dag med skitouring (inkl. leje og guide) 

Flyrejse t/r. fra København onsdag efterniddag og hjemkomst søndag aften

Offpiste og skitouring

down v arrow

Pyhä er genialt, hvis man ønsker at komme i gang med skiløb uden for pisterne. Det er også et nemt og sikkert sted at prøve kræfter med skitouring, og det er oplagt at tage børnene med ud i den bløde puddersne for første gang og i meget trygge rammer.

PyhäExpress 6-stolelift tager folk til Kultakero i 500 meters højde, hvilket er toppen af Pyhä-skiområdet. Herfra kan man komme til alle steder i skiområdet. Kører man ned gennem skoven på nordsiden, som mest af alt minder om en miniudgave af japansk skovskiløb, så er hældningen meget begyndervenlig, og man kommer nemt retur til liften, så det er altså et oplagt sted at begynde. Mod syd findes det mest udfordrende offpistehang, Huttu-ukko, opkaldt efter sagnfiguren, som passer på Pyhä og sørger for sne. Dette hang er så stejlt og langt nok til, at den er lige så udfordrende og sjov som et offpistehang i alperne.

Pyhä-skiområdet

down v arrow

Pyhä er bygget op om PyhäExpress 6-stolliften, som tager folk til Kultakero i 500 meters højde, hvilket er toppen af skiområdet, og hvorfra man kan komme til alle steder i skiområdet. I Pyhä finder man også et mini konkurrence-face, hvor der årligt afholdes div. freeride-konkurrencer. Her er stejlt og masser af mindre klippedrops, hvilket giver plads til masser af spændelinie.

De 14 pister er også ret så fantastiske med alt fra nemme blå til et par stejle sorte, hvoraf en er godkendt til FIS-slalom-konkurrencer. 12 af pisterne er lysløjper, og selv i de mørke måneder giver kombinationen af oplyste pister og alt sneen en helt unik stemning og fantastiske muligheder for skiløbet dagen lang. 

På toppen af bjerget finder man en lille opvarmet bålhytte, hvor man enten kan lave en aften-skitour med skind eller tage sidste lift op. Her er det så bare at tænde op i bålet, nyde en kold finsk pilsner og grille et par pølser, mens man vender dagens oplevelser og planlægger næste dags skitouring-eventyr. 

Skiløb i området både på pisterne og i offpisten er ret eventyrligt. Her får du både smukt skovskiløb, og offpisthagen Huttu-ukko kombineret med den hurtige stolelift tilbyder det perfekte match til stejlt skiløb, der sidst på dagen udmunder i trætte ben.

Lækker overnatning og kort rejsetid

down v arrow

Indkvarteringen er både på hotel, i hytter og lejligheder, hvilke primært er ski-in/ski-out. Her er byens hotel placeret i centrum af byen, og kun et sneboldkast fra pisterne. Både hytter og lejligheder er af høj skandinavisk standard, og de mest spektakulære er de små Aurora-hytter, hvor man nærmest sover under åben himmel med direkte udsigt til nordlyset.

Byen har også et rigtig fint supermarked placeret lige ved siden af nationalparkens besøgscenter og i gåafstand fra pisterne. Priserne er overkommelige og meget a la prisniveauet i Sverige. 

Pyhä er ca. 6 timer fra København, og med en mellemlanding i Helsinki er der under 4 timers flyrejse fra Københavns Lufthavnen til Rovaniemi Lufthavn. Fra Rovaniemi er der kun 1,5 times køretur til Pyhä, og der er dagligt 3-4 busafgange direkte fra udgangen af lufthavnen til sneen, og skulle flyet være forsinket, så er det hele ikke større, end at bussen selvfølgelig venter på jer. Skulle man have børn med, så er det helt oplagt at besøge Julemandens værksted, som ligger tæt på lufthavnen.  

Er man til store eventyr, så skal man iføre sig touringski med tilhørende skind og så bevæge sig over i Pyhä-Luosto nationalparken, hvor der er helt fantastisk natur og rigtig godt skiløb. Man starter fra toppen i Pyhä-skiområdet og kan køre direkte på ski til den 1. af 5 bjergtoppe, hvor de resterede kun kan nås med skind under fødderne, men det er en god start, og højderne er ikke enorme.

Er man en øvet skiløber, skal både børn og voksne bare kaste sig ud i skitouring. Den lokale skiskole i Pyhä kan sørge for guider, som viser jer rundt og lærer jer de basale ting. 

Gourmet-hotdogs og nordlys-vafler

down v arrow

Skiløb er jo næsten alt, men også kun næsten. Mad, drikke og andre oplevelser er også en naturlig del af et besøg i Pyhä og Lapland. I den nordlige del af skiområdet finder man PyhäWurst, hvor der servers de lækreste goumet-hotdogs. Samtidig har PyhäWurst løbende madevents, og blandt andet kan en aften inspireret af det nynordiske køkken nævnes, hvor der bliver serveret koldrøget gedde og stegte skaller fra den lokale sø. PyhäWurst-teamet driver også isklatring 400 meter over restauranten, hvor tilskuerne også kan nyde et måltid eller drikke en øl. 

Tsokka-restauranten på toppen af Kultakero serverer uden tvivl de bedste nordlys-vafler, og der er også god frokost til en sulten skiløber. Rundt omkring i Pyhä er der små bålhytter, der frit kan benyttes, og har man lyst, så kan man også grille medbragte pølser.  

Alt i alt er Pyhä en skjult perle, hvor både familien med børn kan have nogle dejlige dage på ski, men også en gruppe erfarne snehungrende offpiste-skiløbere kan få fedt skiløb og unikke oplevelser, som er langt fra det, man forbinder med ski i norden eller Alperne. 

Det er utroligt at tænke på, at man kan få sådan en skioplevelse under 6 timer fra Kbh.

Fakta om Pyhä

  • Blev kåret til det bedste skiområde i Finland 2017
  • Liftkortet gælder også i Ruka Ski Resort

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Skieventyr i Lapland – Pyhä
Jeg accepterer Skiinstruktor.dk Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Skiers' nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Bemærk:
Yderligere prisinformation samt eventuelle rabatter, tillæg, transportformer, tilvalg og fravalg findes i selve bookingproceduren.

Bookingproceduren kan derfor også blot benyttes til at beregne prisen på din rejse. (Nogle rabatter og tillæg afhænger af den rejsendes alder. Vær derfor opmærksom på at indtaste fødselsdato).

Prisen inkluderer:

  • 3 nætters ophold på 1-4-pers. lejligheder/værelser
  • Liftkort i 4 dage
  • 1 dag med skitouring og guide
  • Turistskatter, lovpligtigt bidrag til rejsegarantifonden og udvidet ansvarsforsikring
  • Turen er fra 15 år

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

 

Gå til toppen af siden