fbpx
123
COVID-19! Vi refunderer din betaling ved aflysning af rejse eller instruktørkursus pga. COVID-19. Læs mere

Skilærerkursus og job i Sverige 2021/22

Du får den anerkendte svenske skilæreruddannelse level 1 & 2 og garanti for job som skilærer. Kurset niveau 1 afvikles i starten af december, og undervisningen varetages af et team af sveriges højeste uddannede skilærere. Niveau 2 bliver afholdt senere i sæsonen sammen med skiskolen.
Du skal kunne rejse til Sverige, og deltage i jobsamtaler og introduktionsweekend i slutningen af september. 

En sæson som skilærer i Sverige dec.-april

Svensk skilæreruddannelse niveau 1 & 2 (ca. 8000 kr. egenbetaling)

Bolig og liftkort under uddannelsen (egenbetaling eller gennem skiskolen)

Jobgaranti, bolig, liftkort efter bestået skilærerkursus

Intro-event og jobsamtale i Sverige

Transport til Sverige (egenbetaling)

Gebyr for jobformidling
2.950 DKK

Denne betaling er for jobformidling og hjælp med ansøgning (skilærerkursus, bolig, transport og alt andet er IKKE inkl. i prisen, men kan forventes at gøre for ca. 10.000 kr. og afregnes direkte med skiskolen)

GRATIS og uforpligtende rådgivning

Ring på 27143475
ellers skriv til ao@skiers.dk

Den svenske skilæreruddannelse

Du får den anerkendte svenske skilæreruddannelse level 1 & 2.
Forløbet starter med level 1 uddannelsen. Når du har bestået uddannelsen kan du undervise voksne og børn i en svensk skiskole. Level 2 vil blive afviklet senere på sæsonen, hvilket vil sige, at man arbejder i skiskolen og kan træne frem til level 2. 
Uddannelsen er eget anerkendte i Skandinavien og det svenske skilærercertifikat vil ikke blot stå flot på CV’et, men også efterfølgende kunne bruges på ski-destinationer rundt omkring i andre lande.
Kurset foregår i Sälen i nordsverige, hvor du har bolig og får liftkort til alle kursusdage på level 1.

Din jobgaranti i svensk skiskole

Når du har bestået skilæreruddannelsen niveau 1, så er du helt klar til din sæson som skilærer i Sverige fra december 2021 til april 2022. Vi hjælper dig med at søge et job i en svensk skiskole. Du får udleveret uniform, tildelt bolig og liftkort. Som skilærer får du løn af den skiskole, hvor du er ansat og garanti for minimum antal arbejdstimer. Du betaler for boligen, men tjener tilsvarende mere i løn end de lande hvor bolig er inkl. 

Hvad er inkluderet?

Inkluderet:

 • Jobformidling og ansøgning til vintersæson som skilærer 
 • Bolig, liftkort og uniform under sæsonen arrangeret via job i skiskole
 • Club+ medlemskab: rabatter på skiudstyr, rabat på lavinekursus mm. 
 • Tryghed ved dansk rejseselskab der er medlem af Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet:

 • Skiinstruktørkursus
 • Svensk skilærercertifikat  level 1 & 2
 • Transport til Sverige
 • Bolig under level 1 & 2 kurset.
 • Transport til skiskole efter bestået kursus
 • Hjemrejsen
 • Rejseaktivitet og transport efter skisæsonen
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Eventuel ekstra udgifter til bolig, liftkort under sæsonen

Anders Olesen, Stifter af Skiers

Mere end 15 års erfaring som skilærer og højeste uddannelse indenfor ski i Europa

Om job og løn

Når man er ansat i en skiskole i Sverige, så arbejder man typisk 3 timer om formiddagen og og et par timer om eftermiddag med en frokostpause på ca. 1 time. Der kan forekomme længere dage hvis der er travlt. Der er typisk mest at lave fra søndag og et par dage frem, da de nye gæster kommer til byen om lørdagen. Man kan både blive sat til at arbejde med børn, voksne, grupper eller privattimer, hvoraf mange kommer fra Danmark. Lønnen varierer fra skiskole til skiskole men er omkring 125 kr (sek) i timen, og en garanti for minimum 25 timers arbejde om ugen. 

Minimumsalderen for at søge jobbet som skilærer er som udgangspunkt 18 år. Dog er der skiskoler som ansætter folk på 17 år, så kontakt os, hvis du ønsker vi skal undersøge det.

Hvor god skal jeg være på ski?

Skimæssigt skal man kunne køre med parallel ski og carvesving på pisten. Der er ingen regler for hvor mange uger du skal have stået på ski, men vi anbefaler at du har stået på ski minimum 4 uger før du påbegynder skilæreruddannelsen.

Hvor god skal man være til svensk?

Der er ikke krav til, at man skal kunne tale svensk. Selve skilæreruddannelse foregår på svensk, men der bliver taget hensyn til man taler dansk. Det er dog en fordel, hvis man øver sig lidt i svensk inden afrejse, f.eks. ved at se noget svensk TV etc. 

Transport

Transporten til Sverige er i bus/tog fra Danmark er fra København. Bus/tog, hvor der vil blive holdt div. spisepauser på turen mod nordsverige. Du kan have 45 kg. Bagage med + 2 par ski. (Der er retur bus fra Göteborg til intro- og jobsamtaleweekenden, man betaler selv turen til Göteborg).

Hvem kan ansøge?

Hvis du er 18 år, og har stået på ski før, så kan du ansøge hos Skiinstruktør.dk. Skiinstruktør er et serviceerhverv, hvor der udover ski-undervisning forventes at man er udadvendt, positiv og glad. Du skal kunne lide at møde nye mennesker, og at blive udfordret. Normalt er svenskerne meget glade for danskere, da der er rigtigt mange danske skiturister i Sverige. I forhold til at bestå skilærereksamen, så er der ikke et krav til man kan tale svensk. Men vi anbefaler, at man øver sig lidt i at forstå og tale svensk inden afrejse. 

 

Vil du høre mere om dine muligheder som skilærer

Tag en uforpligtende snak med os om dine muligheder for den fedeste skisæson.

Ring til Anders på 27143475 eller skriv til ao@skiers.dk

Anders Olesen
Ski-ekspert, skitræner og stifter af Skiers

Vind skiudstyr for 10.000 kr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i lodtrækningen om at vinde skiudstyr for en værdi af 10.000 kr. til Surfline.dk

Tak for din tilmelding! Vi trækker lod blandt alle tilmeldte til vores nyhedsbrev.