Skiers - Skiinstruktør i Østrig

Hvad betyder SKEIRS’ jobgaranti?

Jobgarantien betyder, at SKIERS hjælper dig med jobsøgningen og via vores store netværk af skiskoler sikrer vi dig job i en lokal skiskole.

Hvis du skulle være så uheldig ikke at bestå skilærerkurset på eksamensdagen, men ellers har gjort alt hvad du kunne, så vil vi gøre alt, der står i vores magt for at sikre dig et job alligevel. Dog er det altid skiskolechefens valg, om han vil ansætte folk med en dumpet eksamen.

Hvis du skulle være så uheldig ikke at bestå skiinstruktøruddannelsen, bortfalder SKIERS’ jobgaranti.

Består alle skilærerkurset?

Nej – da der er en eksamen i både teori og praksis, så vil det kunne ske, at du dumper din skilærereksamen. Dette afhænger ofte af dit skiniveau, dine sprogkundskaber og i enkelte tilfælde eksamensstress og arbejdsindsatsen under kurset. Dog består langt de fleste. I Østrig er det mellem 90-95 % og i Canada tæt på 100 %. Hvis du ikke består, vil du ofte få mulighed for en reeksamen senere på vinteren. Deltagerne afholder selv udgifter til reeksamen.

Jobgarantien frafalder, hvis du ikke består hele kurset.

Kan jeg rejse sammen med min ven?

Ja, det kan du godt. Hos SKIERS sørger vi selvfølgelig for, at du kan rejse med din ven. Det skal dog passe med, at skiskolerne har ledige jobs til jer, og det anbefales, at I tilmelder jer i god tid.

Hvad gør jeg med afbestillingsforsikring?

Med Goudas afbestillingsforsikring er du dækket, hvis du må annullere din rejse op til afrejse i forbindelse med bl.a.:

  • Sygdom, tilskadekomst, hospitalsindlæggelse eller dødsfald i nærmeste familie.

Vigtigt er, at afbestillingsforsikringen bestilles samtidig med, du køber din rejse hos SKIERS.

Se mere her om Goudas afbestillingsforsikring.

Kontakt os eller Gouda, hvis du er det mindste i tvivl.

Om job og løn i Østrig

Når man er ansat i en skiskole i Østrig, så arbejder man typisk 2-3 timer om formiddagen og og 2-3 timer om eftermiddagen med en frokostpause på ca. 1 time. Der kan forekomme længere dage, hvis der er travlt. Der er typisk mest at lave fra søndag og et par dage frem, da de nye gæster kommer til byen om lørdagen. Man kan både blive sat til at arbejde med børn, voksne, grupper eller give privatlektioner. Lønnen varierer fra skiskole til skiskole, og selvfølgelig efter hvor mange timer man underviser.

Minimumsalderen for at søge jobbet som skilærer er som udgangspunkt 18 år. Dog er der skiskoler, som ansætter folk på 17 år, så kontakt os, hvis du ønsker, vi skal undersøge det.

Hvad kræver det at blive skiinstruktør?

For at blive skiinstruktør kræver det, at du kan lide at arbejde med mennesker og er glad, smilende og servicemindet. Herudover skal du have eller tage dig en skilæreruddannelse. Vi anbefaler, at du i forvejen har 3-4 ugers skierfaring fra skiferie samt et basis-niveau på det lokale sprog.

Når du først har en skiinstruktøruddannelse, kan du ofte konvertere den til forskellige uddannelser landene imellem, så du på den måde kan arbejde over hele verden. Især den østrigske skilæreruddannelse er meget anerkendt og åbner mange døre. 

Består alle skilærerkurset i Østrig?

Nej – normalt består 90-95 % af deltagerne på Anwärter-skilærerkurset i Østrig. Dette afhænger ofte af dit skiniveau, dine tyskkundskaber, i enkelte tilfælde eksamensstress og arbejdsindsatsen under kurset.

Dem der ikke består vil have mulighed for en reeksamen: skiløb tidligst 4 uger efter den dumpede eksamen og teori 1 uge efter. Dog skal det passe med en dato, hvor der afvikles eksamen.

Deltagerne afholder selv udgifter til reeksamen, og jobgarantien frafalder, hvis man ikke består hele kurset.

Hvor god skal man være til tysk?

Det er en fordel at kunne lidt tysk, da selve den 10 dages skilæreruddannelse foregår på tysk inkl. en teoriprøve og en undervisningsprøve på tysk.

Det anbefales, at man som minimum har haft tysk i folkeskolen. 

SKIERS udbyder et 10 ugers tyskkursus i efteråret primært til folk, der har haft et på folkeskoleniveau. 

Transport til Østrig

Transporten til Østrig er i busser fra Danmark med opsamling i de større byer: København, Odense og Fredericia, hvis der er nok afrejsende herfra. Busserne er af høj standard, og der vil blive holdt div. spisepauser på turen mod St. Anton am Arlberg. Du kan have 25 kg. Bagage med + 2 par ski.

Hvem kan ansøge om at blive skiinstruktør?

Hvis du er 17 år og har stået på ski før, så kan du ansøge hos SKIERS. Skiinstruktør er et serviceerhverv, hvor der udover skiundervisning forventes, at du er udadvendt, positiv og glad. Du skal kunne lide at møde nye mennesker og blive udfordret. Normalt er østrigerne glade for danskere, fordi de er gode til engelsk og ofte kan lidt tysk. I forhold til at bestå skilærereksamen, så bør du have et basisniveau i tysk eller tage et hurtigt online tyskkursus inden afrejse. 

Kontakt os hvis du har yderligere spørgsmål.